skip to Main Content

Ting falt på plass da de kom til Ådneram Fjellgrend

Kort vei til alpinbakken, oppkjørte løyper, muligheten til å gå innover vidda, nydelig utsikt og fjellgolfen bare en femten minutters biltur unna… Dette var plassen de hadde ventet på.

I pinsen 2020 flyttet storfamilien Sundal fra Hafrsfjord inn i den 149 kvadratmeters store generasjonshytte i Ådneram Fjellgrend, som en av de første hyttene i den nye delen av feltet Favoritthytten nå er i gang med å bygge ut.

Glad det ble fjellet
–Vi har vært her oppe nesten hver eneste helg siden vi overtok, smiler Målfrid Sundal idet vi går opp mot den svartbeisede hytta med gress på taket, som ligger fint til i terrenget med et stort åpent område foran terrassen. Her ligger fortsatt gledshylene fra barnebarna igjen i lufta etter de utallige aketurene fra hytta og ned, og bålpanna, som har vært i bruk nesten like mye som hytta, har nå fått følge av utvalgte planter, bord og gode stoler slik at vårens og sommerens solstråler kan nytes til fulle.

–Skiløypene her er perfekte både for småbarnsfamilier med pulk og smårollinger som skal lære seg sine første skitak. Turen i oppkjørte løyper til Grydalen er veldig fin, og så setter vi pris på at vi kan gå videre innover i heia, sier Målfrid som har fått mange gode turtips fra andre hytteeiere, noe hun setter stor pris på.

– Jeg hadde aldri sett en rype før, men nå har jeg sett den, smiler hun.
–Fra kjøkkenvinduet, der jeg stod med oppvasken, fløy den opp foran buskene like utenfor. Helt fantastisk. Hare har hun også sett i området opptil flere ganger, forteller hun.

Maalfrid 29
Maalfrid 16
Maalfrid 8

Godt tilrettelagt

Når hele storfamilien Sundal er på hytta, inkludert svigermor, er de ti. Med en stor og romslig hytte, er det helt uproblematisk. Men så har Målfrid i samarbeid med Favoritthytten også gjort en del grep for at alle tre generasjoner, ja, noen ganger også fire, skal ha det så godt som mulig på hytta. Blant annet har hun gjort om andreetasjen til en ren soveromsfløy med fire soverom, ett bad og en bod. Loftstuen er flyttet ned og lagt vegg-i-vegg med oppholdsrommet, noe som gjør at de voksne kan være samlet på kveldstid, i samme etasje, uten at de nødvendigvis gjør de samme tingene.

–Og slik at barna, når de våkner tidlig om morgenen, kan tusle ned for å se TV og ikke forstyrre de som vil sove videre.

De har også lagt teppe i trappetrinnene slik at lyden av ivrige små føtter dempes.

Fra hovedinngangen leder en dør inn til biinngang og kaldbod på høyre side, og når vi går mot oppholdsrommet til venstre, kommer først et lyst og fint gjestetoalett, så TV-stua og så døra inn til det åpne kjøkkenet med langbord. Innerst i rommet er salongdelen med rekker av vinduer på begge sider, et flott møbel av en peis og en romslig modulsofa.

Målfrid er interessert i både eksteriør og interiør, og har vært aktivt med i hele byggeprosessen. Hun skryter av Favoritthytten og Arvid Braut, som hun sier har vært fantastisk å jobbe sammen med.

–Og så har håndverkerne gjort utrolig fint arbeid, legger hun til.

Målfrid og mannen har soverom og bad i tilknytning til oppholdsrommet, noe som gjør at de har sin egen, lille avdeling i hytta.

Maalfrid 21
Maalfrid 12
Maalfrid 25
Maalfrid 22
Maalfrid 24

Sommeren på hytta

Hun myser mot sola som er i ferd med å fylle hele rommet der vi sitter ved frokostbordet som ikke mangler noe verken av pålegg, drikke eller brødmat, og roser betjeningen i Fjellbutikken, som de er veldig glad for å ha. Ektefellen var tidlig oppe og ute av dørene med sekk på ryggen nesten før hun fikk sukk for seg denne solskinnsdagen.

Nå når golfsesongen er i gang, gleder hun seg til å ta imot golfvenner på hytta. Banen er fantastisk kjekk å spille, sier hun. Trolig kommer de til å være på hytta i fjorten dager sammenhengende denne sommeren, – i tillegg til de fleste helgene.

Maalfrid 11
Maalfrid 9

Godfølelsen

Hyttekjøpet var på ingen måte en impulshandling. Hun husker at de første gang var i kontakt med Favoritthytten i 2018 og forteller at de besøkte mange hyttefelt i jakten på den rette plassen.

–Vi ønsket oss en hytte høyt oppe, snøsikker, med utsikt og aktivitetsmuligheter i umiddelbar nærhet.

Da de til slutt tok turen til Ådneram Fjellgrend, falt det meste på plass:
–Vi fikk godfølelsen. Det var her vi skulle være, stråler hun.

Back To Top